70 éves jubileum

„Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak.
A jövőnek élünk, a szépért, s jóért, amit tehetünk.”

(Széchenyi István)

Iskolánk 2018-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A jubileumi emlékévhez kapcsolódó rendezvénysorozat megnyitóját 2018. március 27-én tartottuk. A nap folyamán emlékműsor, iskolánk történetét bemutató kisfilm és ápolástörténeti kiállítás várta a vendégeket.

A jubileumi emlékest lehetőséget adott múltidézésre, jó hangulatú beszélgetésekre, s tehetséges diákjaink is bemutatkozhattak. A szülők, nyugdíjas kollégáink és egykori diákjaink mellett az iskolával partneri kapcsolatot ápoló intézmények képviselői és a Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláinak vezetői is megtiszteltek minket jelenlétükkel. Az egybegyűlteket Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Borhi Zsombor alpolgármester, Gelencsér Ferencné önkormányzati képviselő, valamint Dr. Moizs Mariann, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgató asszonya is köszöntötte A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója is gratulált az intézmény évfordulójához: „Nagyon nagy a múlt, hiszen 70 éven át egészségügyi képzést folytatni, nem kis dolog. Az elődeinknek nagyon nagy érdemei voltak abban, hogy idáig jutott az iskola. Én úgy gondolom, hogy az elődöknek nem kell szégyenkezniük mindazért, amit az iskola jelenleg is folytat." - mondta el Csiba Ágota.

A rendezvényen a Szigetiért végzett elhivatott tevékenységéért dicséretben részesült: Garai Ágnes, Pintér Jánosné, Kulcsárné Kocsis Éva és Palkovicsné Bíró Beáta. Ignácz Jánosné és Törökné Markovits Katalin tagintézményvezető-helyettesek közel 30 évnyi kiemelkedő, elhivatott munkájukért Szigeti-érmet vehettek át.
Köszönjük vendégeinknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel. Bízunk benne, hogy kellemes emlékekkel gazdagodtak. Az emlékév további eseményeire is várjuk a Szigetihez kötődő egykori kollégákat, szülőket, diákokat és az iskola iránt érdeklődőket!